Americas Motor Sport Parks

Valaise ja huolla

Autotallin tai säilytystilan valaistus on tärkeä osa harrastusta, johon kannattaa panostaa. Autot ovat toki edukseen oikeassa valaistuksessa, mutta hyvä valo on myös tärkeää auton kanssa työskennellessä. Osa alan harrastajista suosii perinteisiä valaistusratkaisuja, kun taas monet luottavat LED-valaistukseen. Sitä pidetään energiaystävällisenä ja laadukkaana. LED-valaistus tarjoaa lukuisia erilaisia ratkaisuja myös värivalinnan suhteen.

Urheiluautokokoelman ylläpito ei ole perinteisten käyttöautojen huoltamista, joten niiden kiillottamiseen ja puhdistamiseen käytetään usein enemmän aikaa kuin käyttöautojen huollossa. Autot tulee putsata ja siivota säännöllisesti niin ulko- kuin sisäpuolelta. Puhdistus- ja vahausaineiden laatuun on hyvä kiinnittää huomiota, huonolaatuiset tuotteet saattavat vahingoittaa auton pinnoitusta tai sisätilojen nahkapäällysteitä. Ammattilaiset suosittelevat 3M:n ja Mothersin tuotteita.

Kilpa-autojen toiminnasta tulee huolehtia. Jos ne vuotavat, on parempi huomata ongelmat heti, jolloin korjaaminen on helpompaa. Autojen alle voi asetella yöksi sanomalehden, josta on helppo tarkistaa aamulla mahdolliset öljyvuodot. Kilpa-autojen huoltaminen ei ole monimutkaista kunhan tarkistaa ja tekee tarvittavat huoltotoimenpiteet säännöllisesti. Investointikohteista on hyvä pitää huolta, tällöin niiden arvo säilyy mahdollisimman pitkään.