Americas Motor Sport Parks

NASCAR voi paremmin kuin koskaan

NASCAR-kilpailut ovat yksi Amerikan seuratuimmista urheilulajeista televisiossa, ja ainoastaan amerikkalaisella jalkapallolla on enemmin katsojia. Suosio ei rajoitu ainoastaan Amerikkaan sillä kyseiset kisat näytetään yli 150 eri maassa. Kilpailuilla on siis seuraajia ja faneja ympäri maailmaa. NASCAR-kilpailuissa on suuren urheilujuhlan ja karnevaalin tunnelmaa.

Luokat ja radat

Yksi lajin suosion salaisuuksia ovat eri kilpailuluokat. Pääluokan eli sprinttiautojen lisäksi lajissa kilpaillaan myös avolavamallisilla autoilla. Eri kilpailuluokat tuovat kisaan jännitystä ja pitävät katsojien mielenkiinnon yllä. NASCAR-kisoissa kisataan viidessä eri luokassa, eli Sprint Cup Series, Nationwide Series, Camping World Truck Series sekä Amerikan ulkopuolelle levinneissä kilpailuissa Meksikossa ja Kanadassa.

NASCAR-kilpailuja on paljon ja kisaratoja on lukuisia. Säännölliset tapahtumat vangitsevat monet seuraamaan sarjojen edistymistä. Amerikan 50 osavaltiosta 11 järjestää NASCAR-kilpailuja. Yli sadalla radalla järjestetään yli 1 500 kilpailua, ja näytösajoja pidetään jopa Japanissa ja Australiassa asti. Artikkelistamme Amerikan parhaat autoradat voi lukea lisää suosituimmista autoradoista.

Näkyvyys ja sponsorirahat kasvussa

NASCAR vaikuttaa tulevan yhä globaalimmaksi sen suosion levitessä eri maihin. Lajin suosio Amerikan rajojen ulkopuolella saattaa tulevaisuudessa viedä kyseistä kilpailua yhä uusille ulottuvuuksille eri maihin ja maanosiin.

Lajiin on tullut viime vuosina lisää kansainvälisyyttä sen alettua vetää puoleensa ulkomaalaisia kilpailijoita ja talleja. Ulkomaalaisten suosion ja osallistumisen myötä kilpailun arvo ja taso on noussut. Kansainvälisyys on tehnyt siitä entistä tavoitellumman lajin myös kilpailijoille. NASCAR:ssa onkin nähty entisiä Indy- ja formula-ajajia. Kansainvälisyys on tuonut markkinoille myös ulkomaalaiset sponsorit, mikä lupaa suuria lajin kasvamisen ja leviämisen suhteen.

NASCAR hyötyy valtavasti rahallisesti hyvistä sponsoreistaan, sillä kyseessä on Amerikan suosituin autourheilulaji yritysten mainosarvoa ajatellen. Monet tunnetut ja suositut yritykset haluavat olla näkyvillä kilpailun yhteydessä, mikä on omiaan nostamaan yrityksen suosiota ja tunnettavuutta.