Americas Motor Sport Parks

Näin saat kilpa-ajourasi käyntiin

Jos haluat menestyväksi kilpa-autoilijaksi, etsi itsellesi ensimmäisenä hyvä roolimalli. Seuraa idolisi polkua menestykseen ja ota mallia hänestä. Muista myös oppia hänen virheistään.

Formula 1 –sarjassa on useita mahdollisia roolimalleja, joista ykkönen on tällä hetkellä Lewis Hamilton. Jos haluat saman sarjaan, on hyvä tutustua Hamiltonin uraan ja erityisesti sen alkuaikoihin. Kuinka Lewisistä tuli tähti ja kuka oli hänen roolimallinsa?

Hamilton näytti, että kaikki voivat päästä huipulle

Lewis Hamilton syntyi varattomiin oloihin. Moni kuvittelee Formula 1 -sarjan kuuluvan virheellisesti vain varakkaille, mutta todellisuudessa menestykseen voi nousta vaatimattomistakin oloista. Hyvän kilpailijan ominaisuudet eivät riipu lompakon paksuudesta.

Hamilton aloitti kilpailemisen kart-kilpailuissa 8-vuotiaana vuonna 1993. Hän oli luonnonlahjakkuus ja alkoi pian voittaa kilpailuja. Karting on loistava tapa aloittaa autourheilu. Itse kilpalajia ei tule sekoittaa huvipuistojen kart-ratoihin, joissa kisailu on leikkimielistä. Todellisissa kilpailuissa taistelu on yhtä kovaa kuin muissakin autourheilulajeissa ja nopeudet nousevat korkeiksi. Kartingissa kisaa käydään samalla voitontahdolla kuin F1-sarjan mutkikkailla radoilla. Moni nykyinen F1-tähti on ponnistanut korkealle juuri karting-radoilla aloitellen; esimerkiksi Hamiltonin taidot nostivat hänet kartingista ensin F3-sarjaan ja sieltä F2-sarjan kautta autourheilun kuninkuuskastiin.